De theorie van het dode paard

‘De theorie van het dode paard’, toepasbaar op bedrijfsleven, onderwijs, hulpverlening, zorg en overheid.

Deze spiegeling van ruiter en paard is echter ook op het persoonlijke vlak goed te gebruiken.

Zorg jij wel goed voor je paard (je lichaam). Is er sprake van balans tussen wat je hoofd wil (ruiter) en jij lichamelijk aan kan. Of is het andersom en slaat juist jouw hoofd op hol. Gaat jouw paard of ga jij als ruiter ook richting het einde of kun je nog ingrijpen. Heb je ambities van olympisch formaat in je hoofd, is je lichaam echter meer geschikt voor het gewone wandelen of een trippelende draf. Loopt jouw paard continue in gestrekte galop, terwijl deze gang alleen voor kortere stukken geschikt is. Kortom: pleeg je roofbouw op jezelf, is je balans weg.  Sta dus eens stil bij hoe jij als ruiter en samen met je paard functioneert.

De theorie van het dode paard

Dorien Kok
http://DorienKok.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s