Een cocon om je kind houden.

Papilio Rumanzovia Butterfly on FlowerDaag een kind uit om te groeien, in alle aspecten. Ondersteun het kind daar bij. Groeien is een kwestie van vallen en opstaan, van je neus stoten en daardoor de volgende keer een andere keuze maken. Je kunt een kind ook niet tegen alles beschermen. Behandel ze als volwaardige mensen, stimuleer hiermee hun creativiteit in denken en doen. Leer ze initiatief en verantwoording te nemen, zelf keuzes te maken. Geen ‘laat mij dat maar doen’ of ‘daar ben je nog te jong voor’.

Een cocon om je kind houden remt de ontwikkeling van het kind. Zo kan het nooit een vlinder worden.

Dorien Kok

5 gedachten over “Een cocon om je kind houden.

 1. Josh Moll

  Moet je een kind uitdagen om te groeien? Is het niet zo dat een kind groeit als het de ruimte krijgt om te groeien? Als het ondersteund wordt waar het nodig is en niet ingeperkt of tegengehouden?

  1. Webmaster Berichtauteur

   Hallo Josh,

   Bij sommige kinderen is die uitdaging echt nodig, bijv. bij kinderen met faalangst, zij die extra gevoelig in het leven staan of een handicap hebben.

   Groet
   Dorien

   1. Josh Moll

    Ha Dorien, dat snap ik, en belangrijk om te blijven zien. Maar wat ik bedoel is dat als kinderen vanaf de geboorte af aan de ruimte krijgen om te groeien, op hun eigen tempo, dat de uitdaging dan niet nodig is. Dat ze dan geen faalangst zullen ontwikkelen, en dat ze zelf een weg rond de handicap zullen vinden, met de ondersteuning van volwassenen op hun pad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s