We are the people we’ve been waiting for

Een ongemakkelijke waarheid over onderwijs: de wereld verandert snel, maar de scholen blijven hetzelfde. Wat zijn de gevolgen voor de kinderen en kunnen zij onder deze omstandigheden hun talenten ontplooien?  We are the people is een onafhankelijke, provocerende film over onderwijs. Met bijdragen van onder andere Germaine Greer, Richard Branson en Ken Robinson, Henry Winkler, Bill Brysen en vele anderen.

We are the people we’ve been waiting for

In deze documentaire worden vijf jongeren gevolgd binnen het onderwijssysteem in Groot-Brittannië. Een onderwijssysteem dat jongeren moet voorbereiden op complexe vraagstukken in de huidige maatschappij en die van de toekomst, die moet aansluiten bij de dynamische globaliserende wereld, waar technologie een steeds grotere rol gaat spelen. De boodschap in de documentaire is dat het onderwijssysteem hierin faalt.

H.G. Wells: ‘If catastrophe is to be avioded, education has to triumph!’

Bekijk de film:

Duur: 55.52 min

Dorien Kok
http://DorienKok.nl

2 gedachten over “We are the people we’ve been waiting for

  1. Dick van der Wateren

    Dank je wel, Dorien, voor het plaatsen van deze film. Heel nodig en ook heel belangrijk dat die op alle scholen bekeken wordt.
    Overigens is het uiterlijk inderdaad zo dat scholen niet lijken te veranderen. Echter, in onderwijsland broeit en rommelt het alom. Op alle scholen zijn mensen die voor verandering willen gaan. Er zijn de afelopen paar jaar diverse onderwijsinitiatieven ontstaan, die steeds meer lawaai maken. Daar gaan we komen jaar nog veel van horen. Volg OnderzoekOnderwijs.net, TheCrowd.nl enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s