HB en dyslexie onderzoek Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht

Oproep van Universiteit Utrecht 

Gezocht: kinderen met (vermoeden van) hoogbegaafdheid en/of dyslexie

Op 1 september 2012 start aan de Universiteit Utrecht een onderzoek dat zich richt op het identificeren en onderzoeken van mechanismen die ervoor kunnen zorgen dat hoogbegaafde kinderen met indicatoren voor dyslexie toch een (bijna) gemiddeld lees- en/of spellingsniveau kunnen bereiken. Het doel van het onderzoek is het creëren van nieuwe richtlijnen voor diagnostiek en behandeling van deze groep kinderen. 

Gezocht

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar kinderen uit groep 4, 5 en 6 die mogelijk in een van onze vier onderzoeksgroepen vallen:

– Hoog IQ en vermoeden dyslexie (focusgroep)

– Hoog IQ en geen dyslexie (controlegroep)

– Gemiddeld IQ en dyslexie (focusgroep)

– Gemiddeld IQ en geen dyslexie (controlegroep)

Verschillende testen

Bij de deelnemers zullen verschillende testen worden afgenomen op het gebied van intelligentie, fonologie, lezen/spellen en werkgeheugen/aandacht/woordenschat/ grammatica. Als er recente relevante testresultaten beschikbaar zijn dan maken we daar graag gebruik van. 

Het onderzoek

Het onderzoek vindt thuis of op school plaats en ouders krijgen na de afname een kort verslagje opgestuurd met de resultaten van hun kind.

 Mocht u uitgenodigd worden om het onderzoek op de universiteit plaats te laten vinden dan worden eventuele reiskosten vergoed.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan tot en met 31 december 2012. Voor meer informatie en/ofaanmelding mail naar  S. van Viersen  (Research Master student) of E.H. Kroesbergen (onderzoeker).

 

 

 

 
 
 
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s